preloader
Cateva criterii pentru alegerea amplasamentului unei proprietati imobiliare

Cateva criterii pentru alegerea amplasamentului unei proprietati imobiliare

 

Criteriile de baza de care cu totii tinem cont cum ar fi distanta fata de centru, fata de mijloacele de transport sau centre comerciale si magazine. Pe langa acestea, mai sunt si alte criterii foarte importante pe care de cele mai multe ori le omitem, cum ar fi:

  • Distanta fata de spitale, unitati de primiri urgente sau serviciul Ambulantei. Acestea sunt niste facilitati pe care majoritatea dintre noi nu le luam in calcul in momentul in care ne documentam despre amplasamentul unei proprietati. Insa, un astfel de criteriu poate face diferenta intre viata si moarte in momentul in care ne aflam intr-o situatie de criza. 
  • Distanta fata de pompieri sau de echipajele de interventie ale serviciului pompierilor. Majoritatea am avut norocul sa nu ne lovim de o astfel de nevoie, insa in situatia in care e necesara o astfel de interventie, situarea locuintei in apropierea detasamentului de pompieri poate face diferenta intre a avea pagube minore sau a fi nevoiti sa o luam de la 0. 
  • Distanta fata de unitatile de invatamant (gradinite, scoli primare, gimnaziale sau licee). De cele mai multe ori uitam de aceste aspecte in momentul in care gasim o proprietate care sa ne indeplineasca multe alte criterii pe care noi le consideram importante. Insa, din pacate, daca nu le luam in calcul, ne putem trezi dupa un timp fie ca pierdem ore in sir, zilnic, pe drumul pana si de la scoala, fie ca ne stresam atat pe noi, cat si copii cu treziri la ore suparatoare pentru a evita traficul sau pentru a ne asigura ca ajungem la timp.

Totodata, o consecinta a acestui aspect o reprezinta faptul ca si in momentul in care copii cresc nu le vom putea oferi libertatea de a merge de unii singuri la unitatile de invatamant deoarece, cel mai probabil, vor trebui sa schimbe poate 2-3 autobuze, in cazul fericit, pentru a ajunge acolo. 

  • Distanta fata de parcuri si unitati sportive sau de agrement. In zilele noastre acest aspect a devenit foarte important din doua puncte de vedere si anume:
    • cel al adultului care ar dori sa faca miscare sau, pur si simplu, sa se recreeze intr-o zona cu verdeata astfel incat sa mai scape de problemele cotidiene zilnice;
    • cel al copilului care, in cele mai multe cazuri, din cauza aglomeratiei nu se mai poate juca, precum alta data, in spatele sau in jurul blocului, astfel ca nevoia pentru un parc, a unui loc de joaca amenajat sau a unui spatiu verde a devenit tot mai pregnanta. 
  • Dezvoltarea zonei e un criteriu care poate sa iti afecteze atat feeling-ul de la momentul de fata din proprietate, cat si linistea pentru urmatorii 10-20 de ani. Au fost foarte multe cazuri cand din cauza lipsei de informatii sau, mai grav, a dezinformarii oamenii s-au trezit, mai devreme sau mai tarziu, cu un bloc in fata imobilului proaspat achizitionat, care le-a luat privelistea, lumina, soarele si mai ales linistea, pana in momentul in care a fost realizat. Aceste situatii pot fi evitate foarte usor daca ne informam cum trebuie despre posibilitatile de dezvoltare ale zonei, informatii pe care le putem afla fie de la dezvoltatori, fie de la primarie, datele fiind publice.

Astfel, putem afla ce se poate poate construi in zona in care ne hotaram sa ne mutam, asta in cazul in care nu exista blocuri sau constructii mari deja realizate. Aceste scenarii se aplica in situatiile in care in jurul imobilului achizitionat exista fie parcele neconstruite, fie case vechi care ar putea fi demolate si construite blocuri in locul lor, fie hale, depozite sau fabrici dezafectate care vor putea fi si ele demolate si construite imobile noi.

WhatsApp