De ce să apelezi la un agent imobiliar

De ce să apelezi la un agent imobiliar
  • 22/01/2021

Vinzi, cumperi sau închiriezi? În oricare din cazurile acestea, ai ajuns la articolul potrivit. Echipa Apostu Estate iti explica mai jos de ce sa apelezi la un agent imobiliar.

Un agent imobiliar profesionist are experiența, expertiza și educația necesară pentru a lucra în numele tău și a obține rezultate cu mult mai bune decât tine dacă ai vrea să vinzi sau să cumperi un imobil pe cont propriu.

Mai jos găsești cele 5 motive de ce să apelezi la un agent imobiliar:

  1. Agent imobiliar = acces la informație

Un agent imobiliar specializat cunoaște istoricul tranzacțiilor în zona în care activează: câte locuințe și tipul acestora (apartamente cu 1,2,3,4 camere sau case cu 1,2,3 etaje) și la ce prețuri s-au tranzacționat, care este valoarea de piață, când este cea mai bună perioadă în care să vinzi, să cumperi sau să închiriezi.

In cadrul Apostu Estate, agenții imobiliari sunt divizați pe zone și suburbii, respectiv sunt împărțiți și pe domenii de specializare: vânzare-cumpărare sau chirie. Astfel, clienții sunt direcționați către un agent specializat în dependență de necesitățile acestora.

  1. Agent imobiliar = mai multe uși deschise

Colaborarea cu un agent imobiliar îți oferă posibilitatea de a viziona mai multe proprietăți listate pe piață care corespund cerințelor și nevoilor pe care le are un client. Agentul imobiliar are acces la baza de date cu imobile, în care la sigur se va regăsi imobilul care se încadrează perfect în parametrii clientului astfel încât acesta poate face cea mai bună alegere. Iar în cazul când tipul de imobil nu se regăsește în baza de date atunci agentul imobiliar va găsi oferta necesară apelând la colegii săi.

  1. Agent imobiliar = economie de timp

Un agent imobiliar profesionist îți salvează timp și face astfel încât întregul proces de vânzare-cumpărare să decurgă cât mai ușor.

Astfel, dacă vrei să vinzi un bun imobil, agentul va filtra toate discuțiile telefonice inutile și va stabili doar întâlniri pentru vizionarea imobilului cu persoane realmente interesate și doar conform programului în care ești disponibil.

În cazul în care ești în proces de procurare a unui bun imobil, atunci agentul imobiliar îți va salva timp prin faptul că îți va arăta doar imobilele care corespund necesităților tale.

Apelând la un agent imobiliar, nu vei fi nevoit să ai discuții telefonice, să stabilești întâlniri și să te deplasezi în diferite colțuri a orașului prin ambuteiaje pentru a vizualiza apartamente sau case ce nu corespund așteptărilor tale, acțiuni ce consumă o groază de energie, nervi și timp.

  1. Agent imobiliar = economie de bani

Un agent imobiliar profesionist este de regulă un negociator foarte bun și cunoaște foarte bine tehnicile de vânzare. Acesta nu se implică emoțional în timpul negocierilor, fiecare tranzacție va fi negociată astfel încât aceasta să corespundă următorului principiu: vânzarea sau cumpărarea unui bun imobil va fi efectuată la cel mai bun preț posibil atât pentru cumpărător cât și vânzător.

  1. Agent imobiliar = siguranță

Vânzarea sau cumpărarea unui imobil necesită cunoștințe specifice tranzacțiilor imobiliare. Un agent profesionist și instruit cunoaște întregul proces și are abilitățile necesare de evaluare a bunului imobil la justa valoare cât și cunoștințe referitor la tot ce ține de perfectarea actelor (Cadastru, Fisc, Notar, Bancă). Acesta îți poate oferi consultanța necesară cât și asistența juridică deplină în vederea realizării tranzacției a bunului imobiliar.

La Apostu Estate suntem o echipă tânără, dinamică si serioasa de agenți imobiliari profesioniști. Suntem deschiși spre o colaborare reciproc avantajoasă și să vă oferim asistență profesionistă pe întreg procesul de vânzare-cumpărare a unui bun imobil.